Ajankohtaisia

tiedotteita

.

Ajankohtaista

Jätteestä arvotavaraa – Suomalainen Ecolan Oy kehitti teollisuuden sivuvirroista vaihtoehdon sementille infrarakentamisessa. 

Metsäteollisuuden sivuvirroista ja energiateollisuuden lentotuhkasta valmistuu tulevaisuudessa täysin uudenlaista sideainetta infrarakentamisen tarpeisiin. Ecolanin yhdessä kumppaniensa kehittämä uusiosideaine kuormittaa ilmastoa perinteisiä rakennusmateriaaleja vähemmän. Ecolan on valittu sideainetoimittajaksi Tampereen kaupungin uuden Hiedanranta-kaupunginosan rakentamishankkeeseen, jossa lentotuhkapohjaista uusiosideainetta tullaan käyttämään erilaisissa maarakentamiskohteissa.

Lähiökunnostajat ja Robert Rakennus sekä TL Works ovat yhdistyneet korjausrakentamisen vahvaksi erikoisosaajaksi, jonka uusi yhteinen nimi on 6.10.2017 alkaen on Oma yhtiöt Oy.

Yhdistyminen mahdollistaa vahvan kasvun ja uusia ratkaisuja kiinteistönomistajille

Suomen Lähiökunnostajat Oy ja Robert Rakennus Oy sekä TL Works Oy kuuluvat Korona Invest Oy:n keräämään yritysryhmään. Toiminnan selkiyttämiseksi konsernille ja tytäryhtiöille on valittu uudet nimet.

Korona Investin kolmannen rahaston (Korona Fund III Ky) hallinnoitavat varat kasvoivat 62,5 milj. euroon lopullisen sulkeutumisen yhteydessä.

Rahaston suurimmat sijoittajat ovat Fennia, LähiTapiola, Sitra, Orionin Eläkesäätiö, Suomen Kulttuurirahasto, Sandvik Eläkesäätiö ja Soneran Eläkesäätiö. Muita sijoittajia ovat suomalaiset säätiöt, sijoitusyhtiöt sekä Koronan tiimi ja neuvonantajat.

”Koronalla on vahva asema liikevaihdoltaan 2-20 milj. euron kokoisten kasvuyritysten pääomasijoittajana. Olemme vahvistaneet tiimiämme, jotta pystymme analysoimaan kaikki mielenkiintoisimmat hankkeet,” sanoo toimitusjohtaja Vesa Lehtomäki.

Ecolan Oy on käynnistänyt 2 milj. euron laajennusinvestoinnin Nokian tehtaalla. Investointi mahdollistaa toimitukset entistä isommalle joukolle luomuviljelijöitä jo ensi keväänä.

Kiertotalous on nopeasti kehittyvä toimiala, jossa Ecolan on osoittanut olevansa yksi idearikkaimmista ja osaavimmista yrityksistä. Luomuviljelyn haaste on ollut perinteisiä menetelmiä alhaisemmat hehtaarisadot. Ecolan Agra®n avulla on mahdollista nostaa sadot perinteisiin menetelmiin verrattuna kilpailukykyiselle tasolle. Ecolan Agra® luomulannoitteiden kysyntä on ylittänyt kaikkien odotukset. Kevään 2017 koko tuotanto myytiin ennen ensimmäisen tuotantolinjan käynnistämistä.

Pilke päiväkodeille toinen päiväkoti Lahteen – Päiväkoti Kärpänen siirtyi Pilke päiväkodeille 1.8.2017

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lahden yhdistys luopui päiväkoti Kärpäsen päiväkotitoiminnasta, joka siirtyi Pilke päiväkodeille 1. elokuuta 2017.

Päiväkoti Kärpäsellä on pitkät perinteet Lahdessa ja se on toiminut Kärpäsenmäellä osoitteessa Kiekkostenkatu 3 jo 60 vuoden ajan.

Ajankohtaista

Ylös